ko.net.ua

Голова Закарпатської ОДА: «Ситуація в області спокійна, контрольована»

Сьогодні, 24 лютого, голова Закарпатської ОДА Віктор Микита у зв’язку із введенням воєнного стану з самого ранку провів брифінг для журналістів. Зокрема, він повідомив, що зранку у нього була нарада із силовиками, зібрано засідання штабу територіальної оборони.

«На сьогодні ситуація у Закарпатській області є спокійна, контрольована. На всіх пунктах пропуску працюють посилені наряди поліції, встановлені блок-пости. На даний час не помічено в’їзду на територію області незрозумілих сторонніх осіб. Збільшення потоку громадян з інших областей наразі ми не фіксуємо. Що стосується закладів освіти, то я б хотів попросити, щоб на сьогоднішній день вони не працювали. Садочки, школи, університети переходять на дистанційне навчання» – наголосив Віктор Микита.

«Всім вам відомо, що відбувається на даний час в Україні… Є на Сході агресивні дії збоку Росії. Місцями ведуться бої. В перчу чергу посилені дії почалися в Луганській і Донецькій областях» – інформував голова Закарпатської ОДА.

«Верховною Радою введено в Україні воєнний стан. Що це означає? Це дає можливість нам працювати більш мобільно, адекватно реагувати на ті загрози, які можуть відбуватися на території області» – сказав очільник області, і додав: «ще раз наголошую – на території області ситуація спокійна. Наразі не відбувається жодних загроз. І найбільшою загрозою наразі залишається паніка і хаос. Я дуже прошу населення віднестися з порозумінням, перевіряти інформацію!».

«Ми будемо весь час на зв’язку і будемо інформувати вас про ті події, які відбуваються в області та Україні. Що стосується підприємств, установ, економіки – все працює у штатному режимі» – запевняє Віктор Микита.

Водночас голова ОДА попередив громадян, котрі проживають поряд з об’єктами військової інфраструктури. «Ми розуміємо, що в першу чергу агресія здійснюється на військові об’єкти. Тому ті, хто проживає поруч з ними – я би просив, без паніки, спокійно просто виїхати до своїх родичів, близьких і т. д. Це стосується лише тих, хто проживає паркан до паркану з військовими частинами» – наголосив Віктор Микита. Водночас він заявив, що у нас на сьогодні немає ніяких бомбардувань.

«Зараз проводиться робота по збору громадян, котрі є резервістами територіальної оборони. І також проводиться загальна мобілізація населення. Прошу віднестися з розумінням. Тільки наш спокій, наш патріотизм і наша віра в нас, в Україну, дасть нам можливість і ми переможемо» – резюмував очільник Закарпатської області.

Також до журналістів звернувся міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. За його словами було відмінено навчання у школах та садочках. Всі спортивні і культурні заходи також відмінені. Водночас медичні заклади працюють у звичному режимі. Зараз працює штаб цивільної оборони. Також мер Ужгорода розповів, що очікується значне збільшення кількості громадян, котрі будуть приїздити з інших регіонів. «Ми працюємо над тим, щоб створити для них умови і мати можливість їх розмістити» сказав він і додав: «я попросив би всіх зберігати спокій. Тому що паніка сьогодні найбільший наш ворог».

Руслан ФАТУЛА