ko.net.ua

На Закарпатті трьом підозрюваним у розповсюдженні психотропів обрано запобіжні заходи

За клопотанням слідчого, погодженим прокурором Закарпатської обласної прокуратури, взято під варту без можливості внесення застави власника мережі аптек і його спільника, яких підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). Водночас для третьої фігурантки визначено заставу у розмірі 247 тис. грн.

Усім трьом особам у складі організованої групи повідомили про підозру наприкінці минулого тижня. Як наразі встановлено, підприємець налагодив механізм розповсюдження заборонених в Україні лікарських препаратів «Xanax» і «Frontin», основною діючою речовиною у яких є психотроп – альпразолам. Чоловік забезпечував придбання оптових партій таблеток за кордоном для подальшого збуту. Зберігали усе в одній із аптек і за місцями проживання фігурантів. Останні займалися пошуком клієнтів, яким у подальшому систематично надсилали «товар» поштою у різні куточки України.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, інформує Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.