ko.net.ua

Відсьогодні Закарпаття – у «червоній» зоні карантину

Закарпатська область з 00:00 11 лютого перейшла у червону зону карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіоні. Зокрема, забороняється: 

Важливо, що вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, коли 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть «зелений» COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання. 

«Жовтий» COVID-сертифікат не буде чинним для роботи та відвідування громадських закладів на червоному рівні епіднебезпеки. 

Окрім того, чинними для будь-яких рівнів епіднебезпеки залишаються такі норми: 

Ці правила не скасовуються навіть за наявності COVID-документів. 

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил. 

Водночас, починаючи з помаранчевого (сигнального) рівня, місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил у регіоні. 

Рішення щодо скасування червоного рівня ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність ознак, які б відповідали вказаному рівню