10180
18:09 27.092016

На ужгородському кладовищі вандали викрадають надгробки

Події 1814

Наразі зафіксовано щонайменше 7 випадків наруги над могилами, з яких викрали гранітні надгробки.

14500638_678160895679791_2526757474941186937_o

За словами Анатолія Сухолова, керівника Комбінату комунальних підприємств (обслуговує ужгородські цвинтарі), перший випадок зафіксували у десятих числах вересня.

Те, що на двох пам’ятниках нема надгробків, побачили одразу, оскільки поховання знаходяться при центральній дорозі. Одразу зателефонували до поліції та родичам померлих.
Наступний випадок стався нещодавно – обікрали могилу, де похований молодий хлопець. Батьки встановили потрійний пам’ятник (і для себе) , і на ньому, окрім надгробка сину, ще дві порожні гранітні плити. Їх і викрали, чим завдали тяжку травму рідним, які втратили найдорожче в житті. Про матеріальну шкоду – розмова окрема.

Анатолій Романович каже, що думали, йдеться про одиничні випадки, однак згодом виявили нестачу ще кількох пам’ятників – оскільки територія цвинтаря величезна – 15 гектарів, кладовище відкрите, то побачили не одразу.

Дуже турбує, що вандали активізувалися напередодні 1 листопада – Дня пам’яті, тож такі спроби можуть повторяться. Крім надгробків, викрадають також гранітні вази чи цінні лампадки – тобто все, що дорого коштує. Що насторожує – усі плити дуже акуратно демонтовані: не розбиті, а саме викручені шурупи і плита знята без ушкоджень, тому не виключено, що до цього причетні люди, які знайомі з технологічним процесом.

Адміністрація Комбінату комунальних підприємств звертається до людей із проханням: якщо хтось бачив підозрілих осіб або має про такі факти якусь інформацію – повідомити підприємство (вул. Героїв, 2) за телефонами 44-12-16, 3-21-30 або поліцію – 102.

Наразі адміністрація Комбінату комунальних підприємств розробляє документ, який планують подати на розгляд виконкому Ужгородської міської ради, щоб отримати дозвіл на встановлення двох шлагбаумів (є два заїзди) і визначення графіку відвідування кладовища, щоб хоч таким чином убезпечитися від крадіжок.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах