ko.net.ua

За тиждень на Закарпатті проведено майже 1500 перевірок карантинних вимог

За тиждень спеціалісти ГУ ДПСС Закарпаття здійснили близько півтори тисячі перевірок дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних обмежень.

Так, за період з 22.11.2021 по 29.11.2021 року фахівці ГУ ДПСС краю у межах своїх повноважень здійснили 1475 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 195 об’єктах виявили певні порушення карантинних обмежень (що становить 13,2%), на усунення яких надали 126 приписів (пропозицій) керівникам для усунення недоліків, ініціювали складання 103 протоколів та постанов.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

Також щоденний забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там провели 137 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 16 приписів з пропозиціями керівникам.

Про виконану роботу та про заходи профілактики захворювання спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області постійно інформують населення. Так, за вказаний період провели 1644 заходи з інформування населення через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Водночас фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів та ін.

На контролі ГУ ДПСС і питання проведення профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції –у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 1301 заходу поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. Також у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3020 транспортних засобів (легкових – 1751, вантажних –1269).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.