137618
16:10 8.102024

На Закарпатті судитимуть водія, який пʼяним скоїв ДТП, в якій загинула дитина

Події 323

У червні цього року у селі Руське на Мукачівщині трапилася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Слідством встановлено, що 37-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ» здійснив наїзд на трьох пішоходів. Внаслідок аварії на місці події загинула 6-річна дівчинка. 27-річну жінку та її 1-річне немовля госпіталізували з травмами до лікарні.

Водія легковика поліцейські освідували та встановили, що за кермом він перебував у стані алкогольного сп’яніння. У його крові виявили 2.34 проміле алкоголю, що майже у 12 разів перевищує допустиму норму.

Також під час документування злочину з’ясувалося, що фігурант уже неодноразово раніше притягався до відповідальності за порушення ПДР.

На період розслідування зловмисник перебував у слідчому ізоляторі.

Наразі слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області завершили досудове розслідування у цій справі, а матеріали провадження скерували для судового розгляду. Чоловік обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах