879
16:26 18.042016

Офіційна версія суботніх подій у Великому Бичкові

Події 2771

150512134854_romas_village_976x549_lisakuznietsovaКонтрабандних сигарет або інших заборонених законом предметів під час огляду оселі в ромському таборі у В.Бичкові не виявлено, повідомив «Карпатському об’єктиву» відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області.

В Інтернеті за вихідні розповсюджено інформацію під назвою: «На Рахівщині місцеві мешканці вийшли на захист сигаретних контрабандистів». Поширена вона від імені прес-служби Мукачівського прикордонного загону.

У статті йдеться про те, що прикордонники виявили на березі р.Тиси неподалік кордону підозрілих осіб, ймовірно контрабандистів. Під час спроби їх перевірити ті сіли в автомобіль і втекли. Їх стали переслідувати.

Машину знайшли на території одного з приватних помешкань в селищі Великий Бичків. Проте на місці буцімто зібралось близько трьох десятків агресивно налаштованих місцевих мешканців, які перешкоджали прикордонникам і намагалися спровокувати конфлікт. Автори статті роблять висновок, що агресивні дії натовпу були сплановані та проведені під керівництвом одного з організаторів контрабандної діяльності…

Протистояння з прикордонниками буцімто тривало майже чотири години. На місце пригоди викликали поліцію. Коли правоохоронцям таки вдалось потрапити на подвір’я, то під час огляду будинку та присадибної території виявили пакувальний поліетиленовий матеріал чорного кольору, який, ймовірно, використовувався для обгортання ящиків з тютюновими виробами. Самі ж контрабандні цигарки, припускає автор, зловмисники встигли перекинути в сусідній двір…

Крім того, за даною адресою виявили мікроавтобус та два легкових автомобілі іноземної реєстрації.

А от версія суботніх подій поліції. Як розповів начальник Рахівського відділення поліції Михайло Палкуш, о 10-й годині ранку 16 квітня на тел.102 Рахівської поліції надійшло повідомлення з Мукачівського прикордонного загону про те, що в одну з осель у В.Бичкові заїхав автомобіль, завантажений, ймовірно, контрабандними цигарками.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група й група швидкого реагування Рахівської поліції. Вказана оселя знаходиться в місцевому ромському таборі. Встановлено, що власник будинку помер, а ним на даний час користується інша особа. Ця особа відразу ж дала поліцейським дозвіл на огляд помешкання і довколишньої території. Під час огляду (на якому були присутні й прикордонники) нічого забороненого законом або підозрілого не знайдено.

Дана подія внесена в Журнал єдиного обліку. За даним фактом триває перевірка.

Наголошуємо, що ніякого опору правоохоронцям під час огляду місця події з боку місцевих мешканців не було. Спершу там справді зібралася група людей, але при появі поліцейських вони розійшлися по домівках. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах