8384
22:56 30.082016

Закарпатські прокурори продовжують виявляти порушення у лісовій галузі

Події 1522

За результатом роботи спільної групи працівників Берегівської місцевої прокуратури та співробітників нацполіції на території с.Оросієво поблизу пилорами виявлено 29 стовбурів деревини породи дуб.

6-96

За інформацією виконувача обов`язків керівника Берегівської місцевої прокуратури Володимира Жилкіна, в ході огляду встановлено, що не вся деревина була проклеймована та містила бірки.

Крім того, при перевірці бірок розміщених на деревині та інформації розташованої на сайті Лісового агентства України  у відповідному реєстрі, встановлено що вони не відповідають розмірам деревини виявлених на місці події.

Для прикладу, на кругляку діаметром 0,5 м. довжиною 6,22 прибита бірка за якою рахується деревина діаметром 0,38м. довжиною 6 м.

За вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу).

Деревину породи дуб 30 м. куб. вартістю близько 180 тис. грн. вилучено.

Також, Володимир Жилкін поінформував, що під час аналогічних обшуків на Виноградівщині виявлено пилораму без документів на її експлуатацію.

Зокрема, таку пилораму виявлено на подвір’ї одного з приватних будинків в с. Шаланки, Виноградівського району, власник якої не надав жодних дозвільних документів на її експлуатацію.

З території вказаного дворогосподарства вилучено щонайменше 6 м.куб. деревини породи «ясінь» без документів про її походження.

До встановлення всіх обставин правоохоронними органами деревину передано під відповідальне зберігання. Досудове розслідування у кримінальних провадження триває, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах