8381
20:31 30.082016

На Перечинщині під час обшуків виявили незаконно вирубаною навіть червонокнижну модрину

Події 1580

Сьогодні, працівниками Перечинського відділу Ужгородської місцевої прокуратури за участі СВ Перечинського відділення Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, проведено санкціоновані Перечинським районним судом, обшуки на території одного із сіл Перечинського району.

i(4)

Як повідомив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмиртро Кириленко, в ході обшуку на території одного з підприємств, серед іншого, було виявлено деревину породи «Модрина» (яка занесена до Червоної книгиУкраїни ), загальною масою близько 16 м. куб.
Також, знайдено і обладнання для здійснення розпилювання деревини.

Довідка: Модрина — довговічне дерево, здатне прожити до 900 років. На жаль, ми маємо лише невеликі “клаптики” та окремі експериментальні ділянки арборетуми, дендрарії, лісопарки модрини європейської, японської та польської (занесена в Червону книгу). Дуже рідкісний карпатський ендемічний вид, що знаходиться під загрозою зникнення і збереження якого буде малоймовірним, якщо продовжиться згубна дія факторів, які впливають на його стан. Категорія за Червоною книгою України – 1, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах