8371
15:39 30.082016

Судитимуть депутата, який разом з трьома закарпатками організував гральний бізнес

Події 2556

1Прокуратурою Закарпатської області погоджено обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження стосовно чотирьох закарпатців, які у складі організованої злочинної групи займалися гральним бізнесом (ч.1 ст. 203 – 2 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат 7-го скликання Буштинської сільської ради протягом квітня – червня 2016 року організував заклад для ведення ігрового бізнесу на території Тячівського району в смт. Буштино та злочинну організовану групу, до складу якої ввійшли як виконавці три місцеві мешканки.

Закарпатці займались організацією ігрового залу, пропуском клієнтів –ігроків, проводили підбір клієнтів у телефонному режимі, вводили клієнтів у ігровий заклад та організовували азартні ігри для клієнтів, здійснювали видачу та отримання грошових коштів від проведення азартних ігор.

На початку червня, працівниками управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НПУ, за процесуальним керівництвом прокуратури області, у ході проведення санкціонованих обшуків по вказаному кримінальному провадженню в Тячівському районі виявлено та вилучено 6 гральних автоматів, 4 комп’ютери та 4 системні блоки, айбокси, блокноти, зошити з чорновою бухгалтерією від незаконних оборудок у сфері грального бізнесу, бухгалтерські записи та грошові кошти, виручені від забороненої діяльності, камери відео спостереження, які були розміщенні в ігрових залах, мобільні телефони по яким фігуранти вели контроль та організацію роботи незаконних гральних закладів в Тячівському районі.

Заклади були розташовані та діяли в орендованому нежитловому приміщенні, всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», відвідувачам цілодобово надавалися послуги з доступу до участі в азартних іграх та виплачувалася готівка за виграш, при цьому клієнтом закладу міг бути будь-хто.

Діяльність вказаних нелегальних закладів спільними злагодженими діями правоохоронців припинена.

У червні депутату Буштинської сільської ради прокурором області було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203 – 2 КК України – зайняття гральним бізнесом.

Всім учасникам організованої злочинної групи судом було обрано запобіжний захід у вигляді грошової застави сумою у 110 тис.грн кожному.

Наразі вже суд вирішуватиме долю депутата та співучасників незаконного ігрового бізнесу, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Довідка:

ст. 203-2 Зайняття гральним бізнесом, карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах