8345
11:29 30.082016

Минулої ночі на Закарпатті горіли дві надвірні споруди

Події 1587

big_foto_009111У першому випадку виклик надійшов о 01:03 до тячівських рятувальників. Горіла надвірна споруда (літня кухня) у селі Буштино. За місцем виклику відразу ж було направлено чергові відділення вогнеборців 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів, повідомляє «Карпатському об’єктиву»  У ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальники прибули швидко та оперативно локалізували загорання у споруді не давши перекинутися полум’ю на житловий будинок власників. Локалізація пожежі відбулась о 01:17, а повністю ліквідували полум’я вдалось о 01:55. Загалом до гасіння залучалось 2 одиниці техніки та 8 рятувальників. Внаслідок пожежі знищено крівлю та перекриття на площі 54 кв. м, меблі та домашнє майно. За версією фахівців причиною могло стати коротке замкнення електромережі у надвірній споруді.

Другий виклик про загорання надійшов до  Служби порятунку «101» о 02:09 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава. На вул. Центральній у селі Брід, Іршавського району горіла надвірна споруда (літня кухня – гараж). Цього разу причиною загорання стала необережність власниці.  73-річна жінка розклала на вулиці багаття, обгородила його підручними засобами та й поставила на нього казанок у якому готувала їжу для свійських тварин. Господиня бачила, що іскри від полум’я той діло відлітали у різні боки, але значення цьому не придала та й пішла собі відпочивати у будинок.  

Через деякий час, сусіди почули тріск на вулиці, а коли визирнули у вікно, то відразу ж почали викликати пожежних-рятувальників – літня кухня-гараж майже повністю була охоплена вогнем. Прибувши на місце рятувальники локалізували пожежу о 02:35 а повністю ліквідували о 04:40. В результаті пожежі знищено покрівлю та дерев’яне перекриття на площі 10 кв. м, вікна, двері, гаражні ворота та утеплювач для фасаду – 10 рулонів. Для гасіння залучено 2 одиниці техніки та 8 чоловік особового складу.

Загиблих та травмованих обох випадках не має.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах