8048
17:25 27.082016

На Ужгородщині закарпатські лісівники влаштували «війну»

Події 1507

4-66Неподалік від кордону зі Словацькою Республікою, на військовому полігоні в селі Ярок, військові та лісівники провели військові навчання. У них залучені були 40 чоловік. Участь у військових маневрах взяли участь директор ДП “Ужгородське ЛГ” Василь Кий, головний лісничий Валентин Геккер, лісничий Ужгородського лісництва Михайло Куштан, лісничий Кам’яницького лісництва Олександ Турянчич, лісничий Анталовецького лісництва Василь Синичка, лісничий Великодобронького лісництва Іван Помпель, загін територіальної оборони.

Особливістю цього польового збору було суттєве коригування змісту навчальних програм з урахуванням отриманих інформаційно-аналітичних матеріалів щодо застосування підрозділів інженерних військ у зоні проведення АТО.

Основні акценти під час вивчення тактичних та тактико-спеціальних дисциплін зроблено на поглиблене вивчення в першу чергу військово-спеціальних дисциплін: вибухової справи, інженерних загороджень, технічної підготовки, а також військової топографії, тактичної та тактико-спеціальної підготовки, фортифікації та маскування. Значну увагу звернено також на особливості ведення бойових дій на замінованій місцевості, порядку ведення бойових дій у населених пунктах, організації засідок на дорогах і відкритій місцевості та боротьби з ними тощо. Лісівники вчилися підриванню ґрунтів і споруд, зокрема мостів. Усі навчальні заняття були спрямовані на удосконалення та розвиток умінь та навичок щодо застосування озброєння й інженерної техніки у відповідності до існуючих нормативів бойової підготовки.

Перевірити хід бойового злагодження і навички захисників в умовах бойових дій приїхав на полігон військовий комісар Ужгородського ОМВК, підполковник Микола Журавльов:

“Основне завдання навчань – отримати практичні навички з вдосконалення використання бойової зброї. Я певен, військові навчання” зроблять лісівників більш досвідченішими, готовим до воєнного часу. Адже у всі часи лісівники завжди допомагали військовим задля перемоги над ворогом”, – заявив підполковник Микола Журавльов.

“Значна увага під час навчань окрім вдосконалення навичок застосування зброї, приділялася фізичному загартуванню лісівників з елементами бойової системи виживання воїна. Такі завдання включали в себе навички добування вогню, добування, фільтрування і безпечного вживання води, облаштування укриттів, які захищатимуть від негоди, орієнтування на місцевості без компаса й мапи, виготовлення знарядь праці, побуту та оборони, полювання і рибальства, безпечне вживання в їжу рослин і тварин, здобутих в дикій природі, навички поводження в умовах специфічної місцевості та клімату тощо. Але такі завдання для лісівників – це вдосконалення тих знань, які вони використають у всі часи й, навіть, у мирний час”, – резюмував Василь Кий.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах