7809
18:02 22.082016

Закарпатською митницею ДФС виявлено 1348 порушень митного законодавства

Події 1580

Таку кількість порушень митного законодавства України припинено у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС протягом семи місяців 2016 року.

mytnytsa6-765x510

– Виявлення та припинення порушень митного законодавства України та контрабанди – один із пріоритетів у нашій роботі, – зазначає Володимир Колесніков, начальник Закарпатської митниці ДФС.

За його словами, відповідно до митного законодавства України, за порушення митних правил передбачені такі види адміністративних стягнень: попередження, штраф та конфіскація. Законодавець визначив, що митницями розглядаються справи, за вчинення яких передбачена адміністративна відповідальність у вигляді попередження та штрафу, а справи, за вчинення яких передбачений штраф та конфіскація, розглядаються судами.

– За сім місяців цього року Закарпатською митницею ДФС на порушників митних правил накладено штрафів на суму 6,4 млн грн, – констатує Володимир Колесніков.

Що стосується справ про порушення митних правил, які розглядаються судами, то протягом семи місяців до митниці надійшло 343 постанови про застосування конфіскації та 377 постанов про накладення штрафу.

Керівник митниці звертає увагу на ті справи про порушення митних правил, де судами, не дивлячись на всілякі намагання порушників затягнути процес з метою уникнення відповідальності, приймались рішення на користь держави.

Начальник обласного митного відомства розповідає про більш ніж 20 судових засідань: об’єктивний розгляд справи Ужгородським міськрайонним судом та апеляційним судом Закарпатської області. В результаті суд прийняв законне рішення по справі, у якій митницею було вилучено бурштин. Завдяки такому рішенню до бюджету від сплати штрафу надійде майже 5 млн грн: кошти від конфіскації бурштину на суму 4 млн 666 тис грн, від конфіскації напівпричепа – понад 170 тис грн та від стягнутих витрат, понесених митницею у справі, в розмірі більше 145 тис. грн. Наразі бурштин передано до державної скарбниці, про це редакцію Новини Закарпаття – Карпатський Об’єктив інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах