7604
19:28 18.082016

У Хустській поліції говорили про «оленів» на дорогах та «комунальні» правопорушення

Події 1555

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

18 серпня у Хустському відділі поліції відбувся брифінг на тему «Місячник безпеки дорожнього руху». Із журналістами спілкувався майор поліції Василь Гомечко.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З його слів, 8 серпня на Хустщині стартував місячник безпеки дорожнього руху, який триватиме до 12 вересня. Наразі правоохоронцями вже було зафіксовано 23 порушення ПДР, одну автопригоду, в результаті якої загинула одна людина, а також групою швидкого реагування затримано 4 осіб, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, зареєстровано 4 автотранспортні пригоди, покарано 9 водіїв, які неправильно паркувалися, 4 автовласників, які керували автівками без документів притягнуто до адмінвідповідальності.

Утім представників ЗМІ найбільше цікавили реальні покарання «дорожніх оленів», яких у Хусті надзвичайно багато і з якими борються, як правило, виключно громадські активісти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Наразі у нас є три групи швидкого реагування, одна з яких працює в Хусті, а дві – у селах району. вони виїжджають на всі повідомлення громадян. Тож якщо хтось із мешканців міста виявив подібні факти, прохання телефонувати за номером 102, або повідомляти у чергову частину міськрайвідділу, щоб правоохоронці могли вчасно діяти, – розповів редакції новин «Карпатського об’єктива» пан Василь.

Що ж стосується пішоходів, які переходять дорогу у невстановлених місцях, то їх, як повідомив майор поліції, також можна оштрафувати, правда, поки що жодного з них притягнуто до адмінвідповідальності не було.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Проблема в тому, що ніхто не звертається із такими заявами, – прокоментував Василь Гомечко. – Також не було повідомлень-нарікань на велосипедистів, які рухаються на своєму двоколісному транспорті між потоком автівок у нетверезому стані. Найближчим часом плануємо проведення рейдів спільно з громадськими активістами.

Торкнулися під час зустрічі присутні і питання пошкодження лавиць, затоптування газонів та купання у штучних водограях міста над Тисою.

P5313386

-Якщо вдалося зафіксувати порушення, потрібно негайно звертатися до групи швидкого реагування. До речі, камери відеоспостереження допомагають виявити чимало злочинів і покарати винних, – наголосив поліціант. – Для кращої безпеки просимо мерію встановити їх і на виїздах із Хуста.

Не обійшли увагою журналісти і пошкодження пам’яток архітектури, зокрема, зображення на них русинського триколора.

-За цими фактами відкрито кримінальні провадження, проводяться слідчі дії, ми шукаємо винних. Поки що їх не знайдено, оскільки подібні дії, як правило, скоюються без свідків, – заявив правоохоронець.

Поговорили представники мас-медіа з Василем Гомечком і про кримінальні злочини, і про кінологічну службу, і про виклики, яких, як заявив правоохоронець щодня поступає не менше трьох десятків, і про атестацію стражів порядку, яка проводитиметься  вже незабаром.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини