7493
09:11 18.082016

На території міжгірської школи знайшли вибухівку

Події 1371

116 серпня групою піротехнічних робіт було вилучено та знищено мінометну міну калібром 160 мм, яку напередодні було виявлено на території ЗОШ І-ІІІ ст. в с. Синевир Міжгірського району. За словами співробітників освітнього закладу, під час прибирання навколо котельні, вони виявили підозрілий металевий предмет, що стирчав із землі. Чіпати його не стали, а відразу ж подзвонили до рятувальників за номером «101».

Піротехніки вилучили боеприпас та знищили його шляхом контрольованого підриву на військовому полігоні с. Оріховиця, що на Ужгородшині.

Окрім цього фахівці групи піротехнічних робіт провели масово-роз’яснювальну роботу із мешканцями с. Синевир, котрі зібрались щоб подивитись на роботу фахівців-піротехніків та роздали їм листівки на відповідну тематику.

Сьогодні ж, 17 серпня, піротехнічний розрахунок вирушив у с. Ужок, що у Великоберезнянському районі. Там вони вилучили з землі артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни. Знайшли його місцеві мешканці на половій дорозі. Не важко собі уявити, яке лихо він міг би накоїти, якби розірвався, адже радіус ураження від вибуху такого боеприпаса становить 1000 метрів. Вибухонебезпечний предмет було транспортовано до військового полігону та знищено, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах