7380
19:11 15.082016

10 дітей закарпатських рятувальників відпочили у дитячому таборі, організованому добровільними пожежниками Чеської Республіки

Події 1283

10 закарпатських дітей отримали унікальну можливість – стати учасником пожежної табірної зміни, яка проходила у м. Здераж Пардубицького краю Чеської Республіки.

image-0-02-01-e13bd1886fb7100aeaeb6354db1e12650d6d8d0b0c9dd78abefc2d8c10973be2-V

Упродовж 6-13 серпня діти віком від 8 до 13 років відпочивали у дитячому пожежному таборі. Його організовано за домовленістю керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області та пожежників-добровольців Пардубицького краю.

Як розповів Гетьман Пардубіцького краю Мартін Нетоліцький – «Поступово намагаємося розширювати нашу співпрацю між регіонами, тому під час останньої зустрічі з професійними пожежниками Закарпаття в Пардубіце ми домовилися про участь закарпатських дітей у пожежному таборі. Я переконаний, що це наш обов’язок допомагати нашим закарпатським друзям, і не тільки у проектах з будівництва або реконструкції шкіл і дитячих садочків, але й в інших сферах. Діти це наше майбутнє, і ми повинні опікуватися ними й поза школою, тому думаю, що з Пардубіцького краю вони відвезли найкращі спогади».

Упродовж цього часу для дітей було підготовлено відповідну фахову програму, під час якої пожежники-добровольці з Прелуча займалися з ними та навчали основам безпечної життєдіяльності (поведінка вдома й на вулиці, у лісі та заходи безпеки з невідомими предметами тощо.) Також вихованці табору вчилися в’язати вузли, приборкувати пожежі, складати пожежні рукави, користуватися вогнегасниками. Не забули організатори й про цікаве дозвілля.

У свою чергу Мартін Махачек, член ради Пардубіцького краю, голова Чеського пожежного об’єднання міста Прелуч, керівник пожежного табору повідомив наступне: «Подібні табори в нашому краї звичайна річ. Тому ми радо запросили до себе дітей із Закарпаття. Наш табір відрізняється від інших тим, що передбачає активний відпочинок. В таборі діти займалися пожежно-прикладним спортом, орієнтуванням на місцевості, наданням першої долікарської допомоги іншими речами, пов’язаними із безпекою життєдіяльності. І хоча для більшості це було в новинку, однак закарпатські діти себе добре проявили та виявилися здібними учнями. Про це свідчить той факт, що частину дипломів та нагород за успіхи у різних дисциплінах вони відвезли на Закарпаття».

Самі ж організатори переконані у необхідності подальшої співпраці із закарпатськими рятувальниками. У наступному році також планується організувати табірну зміну для відпочинку та оздоровлення дітей із родин рятувальників, в тому числі тих, чиї батьки є учасниками антитерористичної операції на Сході України, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах