17:15 14.082016

Незабаром у Петефі буде нова шабля

Події 1665

Близько місяця тому було пошкоджено пам’ятник Шандору Петефі, що на центральній площі міста Ужгорода. Як вже повідомляв «Карпатський об’єктив», це не перший випадок, коли зловмисники ламають елемент пам’ятника видатному поету та революціонеру.

shabla

Закарпатський губернатор приніс «особливий» подарунок Генконсулу Угорщини

13 серпня, на святкування 25-річниці Генерального консульства Угорщини в Ужгороді завітав і Геннадій Москаль, губернатор області. Із собою він приніс дуже своєрідний «подарунок» – частину шаблі, яка була відламана і передав її Йожефу Бугойло, Генконсулу Угорщини.

Як запевнив губернатор ще 12 серпня, на відкритті спортмайданчика, було дано розпорядження «терміново прийняти міри» і знайти викрадену шаблю. «Я висловив незадоволення роботою національної поліції в цій справі», – зазначив очільник Закарпаття. Як повідомила прес-служба ОДА, шаблю було знайдено у суботу вранці поблизу готелю «Закарпаття». Про крадіїв жодного натяку, певно, щоб не псувати святкового настрою.

У свою чергу «Карпатський об’єктив» довідався, що залишки зброї було відокремлено від фігури Петефі вже на прохання самого консульства. «Ми проводимо реставраційну роботу по відновленню елемента. Цього разу вирішено підійти зовсім з іншого боку й втілити нову концепцію, яка запобігатиме частим викраденням. Думаємо, що через пару тижнів пам’ятник буде відновлено», – коментує консул Ласло Відо.

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах