7285
16:31 14.082016

Святковий сюрприз: не задовольнившись пригощаннями, гість пограбував іменинника

Події 2938

Відзначення ювілеїв та інших різних подій на Закарпатті рідко проходить без алкоголю. Тож інколи застілля закінчуються, на жаль, доволі невтішно.

Так трапилося і з 30-річним хустянином, який із нагоди своїх народин, почастувавши знайомих, став жертвою одного з них.

Давай, наливай…

Василь Пойда святкував день народження із самого ранку. Першим навідався додому кум, потім із дружиною пішов до ресторану, а ввечері вирішив почастувати друзів у одній із кав’ярень. За балачками непомітно минав час, а пляшки з оковитою все порожніли. Було вже майже опівночі, коли до кафе зайшов знайомий іменинника, Юрій Попович. Молодик підсів до компанії й поцікавився нагодою для святкування. Василь запросив приятеля долучитися й пригостив горілкою. Так чоловіки просиділи до другої ночі.

Ювіляр уже хотів іти додому, бо кілька разів телефонувала дружина, але Юрію ще хотілося випити, тому намагався затримати ыменинника. Нарешті, коли Василь твердо заявив, що йому пора, приятель вирішив «провести» до автомобіля. Оскільки грошей чоловік не мав, то дорогою почав просити позичити хоч кілька сотень, однак почув відмову.

Тим часом до Василя підійшов ще один приятель, і ювіляр повернувся до кафе, аби почастувати й його. А Юрій кудись зник.

– Ми посиділи хвилин десять, як до нас «залетів» мій друг Роман. Він повідомив, що мій автомобіль обікрали. Я вибіг на вулицю й помчав до автівки, припаркованої неподалік. Справді, вікно було відчинене, а барсетки з грошима на місці не було, – розповідає «Карпатському об’єктиву» Василь Пойда. – На місці не виявилося також телефона. З іншого апарата я набрав свій номер. Відповів Юрій. Мені одразу стало зрозуміло, у чому справа. Просив повернути гроші по-доброму, але він запевняв, що не брав їх. Я ще кілька разів намагався з ним зв’язатися. Та на дзвінки той більше не відповідав.

Настрій іменинника було зіпсовано. Він негайно викликав правоохоронців. Поліціанти запевнили чоловіка, що все буде добре, тож він на таксі поїхав додому відсипатися.

«Товариська» помста

Василь сподівався, що на ранок гроші лежатимуть у нього на столі, та дива не сталося. Чоловік навідався до відділку, почав галасувати, чому винного досі не затримано, заодно написав заяву про пограбування. Невдовзі Юрія справді заарештували. Він намагався втекти до Тячева. У скоєному довго не зізнавався, а вину відмовився визнавати навіть у суді.

– Коли ми сиділи у кафе, Василь давав гроші кільком своїм друзям: одному – 700 гривень, іншому – 1200. Я був напідпитку, тож не контролював себе, хотілося ще випити, а не було з чого. Мене образило те, що моїм проханням приятель знехтував, тож вирішив помститися. Більше нічого не пам’ятаю, – зазначив Юрій.

Загалом чоловік украв від товариша 1800 доларів, 600 євро та майже 20 тисяч гривень. Із чужих грошей встиг витратити небагато – лише 1380 гривень, тож поцуплене 34-річний «месник» таки повернув власникові.

Утім за вчинок, навіть скоєний у нетверезому стані, Юрієві довелося відповісти перед законом. Рішенням Хустського районного суду крадія засуджено за ч. 3 ст. 185 КК України до позбавлення волі на три роки. Однак враховуючи, що на утриманні хустянина знаходяться двоє неповнолітніх дітей, суд пом’якшив «автомобільному злодієві» вирок, замінивши реальний строк іспитовим терміном. Можливо, випадок із чужою барсеткою стане добрим уроком у майбутньому й більше не доведеться вдаватися до протиправних дій… Принаймні грабувати товаришів, імовірно, чоловік не буде.

Марина АЛДОН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини