7208
08:35 13.082016

Українець віз у Німеччину понад 900 пачок цигарок

Події 1482

Напередодні, 11 серпня 2016 року, на митному посту «Ужгород» працівники Закарпатської митниці ДФС та прикордонники припинили спробу незаконного переміщення тютюнових виробів громадянином України.

IMG6_4

У Німеччину, в приватних справах, громадянин їхав автомобілем «RENAULT» з українською реєстрацією. Для проходження митного контролю співвітчизник обрав «зелений коридор». При усному опитуванні заявив, що не переміщує через митний кордон України товари в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, приховані від митного контролю, оподаткуванню митними платежами чи такі, що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо переміщення.

Під час митного контролю та оформлення було прийнято рішення провести поглиблений митний огляд транспортного засобу. В ході здійснення якого виявлені приховані від митного контролю 938 пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва, з акцизними марками України, а саме: 238 пачок «WINSTON», 259 пачок «MARLBORO», 50 пачок «VOGUE», 345 пачок «ROTHMANS», 46 пачок «KENT».

Тютюнові вироби були приховані в спеціально виготовлених сховищах в салоні (днищі) автомобіля.

Вартість виявлених сигарет, згідно з маркуваннями на пачках, складає 18 426 грн. Вартість автомобіля «RENAULT GRAND SCENIC» – 297 799 грн.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з використанням спеціально виготовлених сховищ.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, автомобіль та цигарки вилучено,  про це редакцію Новини Закарпаття – Карпатський Об’єктив інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах