7169
21:24 11.082016

За порушення гарантій в оплаті праці на тячівське підприємство накладено штраф

Події 1608

Основною метою планових всебічних перевірок, які здійснюють фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області, є виявлення стану виконання суб’єктами господарської діяльності краю вимог з охорони праці і дотримання усіх норми чинного трудового законодавства. 

shtrafi

Саме під час проведення такої перевірки в одному з тячівських житлово-комунальних господарств була виявлена низка порушень у частині законодавства про працю.

Зокрема, стало відомо, що працівники підприємства не ознайомлені з умовами колективного договору; посадові оклади кваліфікованих працівників встановлені на рівні мінімального розміру заробітної плати без встановлення міжкваліфікаційних співвідношень розмірів тарифних ставок; не проведено нарахування і виплату індексації заробітної плати за 2014-2015 роки, атестацію робочих місць, прострочені терміни виплати заробітної плати тощо.

Ці порушення стали підставою для прийняття рішення Управлінням Держпраці у Закарпатській області про накладення штрафу на підприємство у розмірі 1450 гривень, інформує Управління Держпраці у Закарпатській області.

Водночас фахівці Управління Держпраці з’ясували: стосовно шести працівників цього ЖКГ були порушені вимоги законодавства щодо мінімальних державних гарантій в оплаті праці (не проведено нарахування у подвійному розмірі години тарифної ставки за роботу в надурочний час, у святкові і неробочі дні). А такі правопорушення тягнуть за собою значно суворіше покарання – на підприємство накладено штраф відповідно до абзацу 4 частини 2 статті 265 КУпУ в розмірі 87 тисяч гривень.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини