6945
17:27 8.082016

На Свалявщині прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного влаштування дитячого табору в школі

Події 1333

Мукачівською місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за фактом умисного зловживання службовим становищем з корисливих мотивів в супереч інтересам служби, що заподіяло істотної шкоди державним інтересам директором однієї з шкіл Свалявського району (ч. 1 ст. 364 КК України).

resize-img

В ході перевірки щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства встановлено, що директор одного за навчальних закладів Свалявщини, в приміщенні навчального закладу, без передбачених законом дозволів облаштував літній табір для дітей з різних областей України.

Відтак, через вказані дії посадовця незаконно витрачаються бюджетні кошти пов’язані з організацією роботи табору та оплатою праці працівників закладу. Окрім того, директор школи неправомірно розпоряджається державним майном і земельною ділянкою державної установи.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено здійснювати Свалявському відділенню Мукачівського відділу ГУНП в Закарпатській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, інформує Прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах