69102
15:40 28.022020

У ДП «Берегівське ЛГ» екологи зафіксували численні порушення

Події 2986

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Закарпатській області за дорученням Прем’єр-міністра України провели позапланових захід державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства в державному підприємстві «Берегівський лісгосп».

У ході перевірки виявили численні порушення, це і незаконні рубки дерев, і пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, і пошкодження підросту та інші. Зокрема, було і зафіксовано призначення рубки небезпечних дерев, яка не передбачена чинним законодавством України. Державним інспекторам з охорони навколишнього природного середовища вдалось запобігти знищенню 231 сироростучого дерева породи дуб віком 130 років. Їх намагались зрубати під прикриттям, так званої, рубки небезпечних дерев. Потенційно всі дерева небезпечні, але це не означає, що їх одразу слід рубати. На жаль, на день початку перевірки, 10 лютого, 12 дерев вже були зрубані. А загалом лісорубний квиток було виписано на 705,0 кубометрів деревини. На виконання припису Інспекції рубку було призупинено, лісорубний квиток анульовано, матеріали передано в правоохоронні органи. Також встановлено, що в період масового розмноження диких тварин, в квітні – червні 2019 року, на 26 ділянках лісового фонду ДП «Берегівський лісгосп» проводилася заготівля деревини з санітарних рубок (що є джерелом підвищеного шуму та неспокою), чим порушено статтю 39 Закону України «Про тваринний світ» та пункт 5 Санітарних Правил в лісах України.

За результатами позапланового заходу державного нагляду (контролю) до адміністративної відповідальності Інспекцією притягнуто 20 посадових осіб на загальну суму штрафів 6,477 тис. грн. Відповідно до затверджених такс проведено розрахунок завданої шкоди на загальну суму 673,3 тис. грн. Буде пред’явлено претензію ДП «Берегівське ЛГ» для добровільного відшкодування збитків, заподіяних природним ресурсам.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах