68753
11:44 21.022020

На Великоберезнянщині затримали четвірку нелегалів та двох провідників

Події 2607

Учора ввечері прикордонники Чопського загону спільно зі співробітниками Нацполіції затримали групу іноземців, що мали намір незаконно потрапити до країн Євросоюзу, а також двох їхніх співвітчизників, які сприяли у їм у цьому.

О сьомій вечора дільничному інспектору відділу «Великий Березний» надійшла інформація від місцевого жителя про рух двох невідомих поблизу держрубежу. На пошуки правопорушників одразу вислали додаткові наряди, один з яких і виявив незнайомців на околиці села Княгиня. Вони прямували зі Словаччини в Україну. Обидва назвалися громадянами Таджикистану. Документів, що посвідчують особу, затримані при собі не мали.

У ході подальших пошукових заходів прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції виявили на автодорозі Сіль-Забрідь легковий автомобіль «Opel», у якому перебували ще четверо громадян Таджикистану. Чоловіка, двох жінок та 12-річну дівчинку перевозив громадянин України, походженням також з Таджикистану.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ задля з’ясування мети та законності перебування поблизу держрубежу. Як вдалося встановити у ході перевірочних заходів, вони мали намір потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску. Двоє чоловіків, яких затримали на околиці с.Княгиня, прийшли з-за кордону, аби переправити їх на територію країн ЄС.

Після з’ясування усіх обставин та осіб затриманих їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ч.1 ст.203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».

Окрім того, водієві легковика, у якому виявили іноземців, доведеться відповідати за вчинення правопорушення, передбаченого ст.206 КУпАП «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг».

Щодо двох вихідців з Таджикистану, яких першими затримали поблизу кордону, тривають оперативні та перевірочні заходи, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах