68139
10:47 8.022020

За зниження пильності на Закарпатті прикордонникам пропонували хабарі. ФОТО

Події 2272

Сьогодні вранці громадянин Гани намагався відкупитися від перевірки, запропонувавши прикордонному нарядові грошові кошти у сумі 300 гривень.

Іноземця зупинили на залізничному вокзалі міста Ужгород. Прикордонний наряд виявив, що у закордонному паспорті африканця відсутні відмітки про законність перебування на території України. На вимогу військовослужбовця надати документи, які б підтвердили легальність його перебування, останній повернув паспорт зі вкладеними у ньому грошовими купюрами. Як результат, правопорушника доставили у прикордонний підрозділ. Наразі вживаються заходи щодо з’ясуванння усіх обставин правопорушення та встановлення законності перебування іноземця вУкраїні.

Ще одну спробу надання неправомірної винагороди прикордонникам було вчинено вночі 6 лютого у пункті пропуску «Тиса». Громадянин Румунії, який прибув на в’їзд в Україну, запропонував прикордонному нарядові 50 євро за пропуск автомобіля іноземної реєстрації без страхового сертифікату “Зелена карта”.

На обидві пропозиції прикордонники відповіли рішучою відмовою. Натомість, про протиправні дії вони повідомили своєму керівництву та співробітникам Національної поліції. У діях обох іноземців вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

З огляду на почастішання спроб втягнути співробітників Держприкордонслужби у протиправну діяльність, застерігаємо громадян від незаконних дій та нагадуємо про кримінальну відповідальність за пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі Державної прикордонної служби, інформує пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
На Хустщині піротехніки ДСНС знищили давній боєприпас
16:03
Всі новини