13:37 6.082016

Ужгородський міськрайонниий суд поставив на місце Славське лісове господарство

Події 1635

Ужгородський міськрайонниий суд розглянув ще один протокол про порушення митних правил, складений Закарпатською митницею відносно відправників лісу в країни Євросоюзу.

Предметом розгляду став залізничний вагон із деревиною зі Львівської області. Його відправник – Державне підприємство “Славське лісове господарство”, а одержувач – фірма PISEC GESELLSCHAFT M.B.H. (Відень, Австрія). Держлісгосп заявив у декларації, що відправляє на експорт паливну деревину у вигляді колод загальною вагою 44 тонн.

Однак, повідомляє сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, при перевірці виявилося, що вага деревини становить 32,3 тонни, тобто на 11,7 тонн менше, ніж декларована. Коли ж Закарпатська митниця звернулася до отримувача із запитом, який саме товар він купує в Україні, австрійське підприємство повідомило, що очікує не паливну, а технологічну деревину та пиловочник (дрова технологічні) для забезпечення целюлозно-паперової промисловості Австрії.

– Славський держлісгосп спробував вивезти з України технологічну деревину в круглому вигляді (яка заборонена для експорту вітчизняним законодавством) під виглядом паливної деревини (яка дозволена для експорту), – зазначає Геннадій Москаль. – Тому постановою суду на порушника накладено штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару, а сам товар конфісковано в дохід держави. Така сама доля очікує й на інші з близько двохсот вагонів із українським лісом, які недобросовісні держлісгоспи намагалися вивезти в Євросоюз під в обхід законодавства під виглядом дров.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах