6721
09:25 5.082016

Замість колотого дуба та бука, закарпатські бізнесмени експортували граба

Події 1190

44690_147023099979Працівники Закарпатської митниці ДФС завадили вивезти із України деревину колоту із граба, яку експортували в Словаччину із неправдивими документами, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

В зону митного контролю митного поста «Тиса» Закарпатської митниці ДФС в напрямку «виїзд з України» вантажний автомобіль «DAF» з напівпричепом «KRONE» заїхав 30 липня 2016 року. Керував вантажівкою громадянин України, що працює водієм в приватного підприємця із Закарпатської області.

Згідно з поданими водієм до митного контролю товаросупровідними документами, через митний кордон України в митному режимі «експорт» переміщувалась «деревина паливна колота з дуба та бука», загальними об’ємом 28,21 м. куб. та вартістю 880 Євро. Відправник товару українське товариство, а одержувач словацьке.

Під час проведення митного контролю та митного огляду вантажу, із залученням спеціаліста, встановлено невідповідність товару заявленому в товаросупровідних документах: у напівпричепі переміщувалась не «деревина колота з бука та дуба», а «деревина колота із граба».

Таким чином, директор товариства, який особисто оформляв товаросупровідні документи на вантаж, вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Він подав митному органу, як підставу до митного оформлення документи, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, деревину вилучено.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах