6671
14:38 4.082016

Біля Ужгородської мерії зібралися протестувальники. ФОТО, ВІДЕО

Події 1333

28d85faf7c67f468e0f7a2bddd60cc09

Як ми уже повідомляли вчора Ужгород обурила новина щодо встановлення великої та громісткої тераси “Фабрикою Другетів” на Корзо.

Ужгородці почали нарікати не так на власника закладу, як на рішення міськвиконкому, який безперешкодно дозволив облаштувати цілий павільйон.

Ця подія відразу ж отримала розголос у соцмережах. Депутат міської ради Павло Вереш закликав небайдужих ужгородців зібратись сьогодні, 4 серпня, біля мерії, аби виказати своє невдоволення.

Звичайно ж, у соцмережі Фейсбук містяни позитивно відреагували на цю ініціативу. Проте, на сам “мітинг” прийшло близько 30 людей, враховуючи журналістів. 

Про мету протесту розповів кореспонденту 0312.ua  ініціатор зібрання Павло Вереш:

“Якщо починати із самого початку, то вчора близько 11 години я прогулювався містом і побачив, як встановлюють напівстаціонарну конструкцію. Звісно ж, сфотографував – хотів дізнатися, що там має бути. Як виявилось, виконком дав дозвіл на встановлення літньої тераси. Але, як бачимо, це вже повноцінний павільйон”, – розпочинає Павло.

“Я вважаю, що це конкретний плювок як у центр міста, так і у самих ужгородців. Думаю, таке не може бути у центрі міста. Якась така “напіврогульська” конструкція могла би бути на околиці міста, до прикладу”, – обурюється депутат.

“Я ж не проти терас. Я не проти того, щоб люди мали, де відпочити. Але воно не може бути у історичному центрі міста. Мають бути якісь межі. Тим більше, ця тераса порушує більшість встановлених норм. Давайте тоді дійдемо до абсурду, і будемо роздавати усім підприємцям такі дозволи. Справа й зліва перекриємо Корзо, і хай люди ходять через Пасаж. А потім люди, які в Пасажі орендують приміщення, хай вони зроблять там тераси. І люди хай літають тоді над містом”.

Депутат міської ради каже, що сподівався на більшу підтримку з боку ужгородців:

“Чесно кажучи, сподівався, що більше людей сьогодні прийде. У соцмережах було багато людей, які виявляли бажання, які обурювалися проти встановлення цієї тераси. Але я вам скажу – непогано, хоч стільки людей зібралось. Це непідкупні люди, їх не зганяли за 50 гривень. Це ужгородці, які хочуть захистити своє місто”.

“Ми хочемо ініціювати скликання позачергової сесії стосовно демонтажу цієї тераси. Готуємо також колективне звернення громадян, які проти цієї тераси”, – підсумовує депутат.

Щойно завершився наш діалог з Павлом, як до громади вийшов перший заступник мера Іштван Цап.

Іштван Юлісович сказав, що повністю підтримує ініціативу депутатів стосовно скликання позачергової сесії. Також політик додав, що міська влада готова вести діалог з ініціативною групою, яка представлятиме інтереси містян щодо питання “Фабрики Другетів”.

Здавалося б, такі слова мали б викликати умовний спокій серед “мітингувальників”, та сталось все навпаки.

Ужгородці почали критикувати дії міської влади. Серед невдоволених викриків пролунало: “Ви ставите ужгородців нижче за бидло”. Насамкінець, мешканці міста попросили Іштвана Юлісовича написати заяву про звільнення.

А ми, тим часом, вирішили навідатись до тієї самої популярної тераси. Серед білого дня її охороняє чоловік у формі, а люди, проходячи повз неї, просто беруться за голову і незадоволено бурмочуть.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах