20:37 2.082016

До Ужгорода знов повернувся садист, що знущається над тваринами

Події 2978

1470154192_sobНаркозалежний чоловік отримав більше трьох років ув’язнення, але спокійно продовжує розгулювати містом. В Ужгороді чоловік на ім’я Вадим, якого було затримано ще в лютому через жорстоке вбивство собаки (він відрізав тварині голову та розгулював з нею містом), намагається уникнути покарання.

Про це ТСН.ua розповіли активісти та небайдужі містяни, які стали очевидцями вбиства собаки.

За їхніми даними, тоді чоловіка затримали поліцейські, але він швидко опинився на волі, після чого начебто скоїв вбивство ще однієї тварини, а також приносив на місцевий ринок “копчене м’ясо вбитого цуценяти” як закуску до горілки. Хоча повідомлення про вбивство та інші жахіття не підтверджені, з різних джерел стало відомо, що кількох тварин все ж таки вдалося врятувати з лап живодера. Так, одного разу у нього не побоялася відібрати кішку дівчина, яка помітила, як той знущається над твариною. Крім того, поліцейським вдалося врятувати цуценя, яке пізніше правоохоронці віддали волонтерам.

Місцева жителька Анжела, яка виступає свідком у справі проти вбивці тварин, повідомила, що Вадим часто розгулює містом у стані алкогольного сп’яніння, а також не з’являвся на попередні судові засідання.

Кримінальне провадження проти живодера все ж таки завершилjся вироком, повідомила керівник ужгородської зоозахисної організації “Барбос” Ірина. 14 липня відбулося судове засідання, під час якого чоловіка засудили до 3 років і 3 місяців позбавлення волі.

Стаття про жорстоке поводження з тваринами, яку інкримінували Вадиму, передбачає максимум півроку ув’язнення. Тож більш жорстоке покарання було зумовлене тим, що чоловік скоїв цей злочин, маючи умовне покарання і перебуваючи на іспитовому терміні за попередній злочин – умисне нанесення легких тілесних ушкоджень.

Примітно, що текст судового рішення волонтери відшукали у судовому реєстрі лише зараз за допомогою місцевого адвоката. Свідків на це засідання не викликали.

У тексті судового рішення також наводяться результати судово-психіатричної експертизи. За її даними, злочинець не страждає на психічні захворювання, але “виявляє ознаки опіоїдної наркоманії, синдрому залежності”. Водночас лікар Закарпатського обласного наркодиспансера, де злочинець перебуває на обліку з 2011 року, підтвердив, що внаслідок вживання опіоїдів підсудний мав психічні та поведінкові розлади.

Сам злочин було скоєно ним у стані алкогольного сп’яніння.

Незважаючи на вирок, який передбачає ув’язнення, чоловік продовжує перебувати на волі. Волонтер Ірина припустила, що це сталося через таємничу заяву, яку засуджений подав до суду одразу після вироку. Інформації про її зміст немає, вона лише зареєстрована у системі. Розгляд заяви призначено на 15 серпня.

При цьому свідки заявили, що суддя з невідомих причин занадто лояльно ставилася до підсудного. А прокурори у справі постійно змінювалися. На думку Ірини, злочинець, можливо, намагатиметься знову уникнути покарання, обґрунтовуючи це необхідністю лікування від наркозалежності.

Також люди побоюються за своє життя й здоров’я, адже на першому ж засіданні суддя озвучила усі їхні імена та адреси. А злочинець, який страждає на наркозалежність та психічні розлади, досі перебуває на волі та тиняється поблизу їхніх осель.

За додатковою інформацією ТСН.ua звернувся до управління Нацполії та прокуратури Закарпатті, але запити наразі лишаються без відповіді.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини