6574
17:55 2.082016

Рахівські контрабандисти погрожували місцевому прикордоннику спалити хату  

Події 1460

news_20140722_142821_1406028501_650x410

Учора (1.08) в Рахівському районі трапився інцидент за участі дільничного інспектора Прикордонної служби відділу «Великий Бичків» Мукачівського прикордонного загону та місцевих мешканців, що підозрюються в контрабанді сигарет, повідомив «Карпатському об’єктиву» прес-служба ОДА.

Близько 6 години ранку біля прикордонника, що знаходився на службі й був у форменому мундирі, зупинився мікроавтобус, із якого вийшло шестеро чоловік. Вони почали погрожувати прикордоннику «забрати пістолет і спалити хату» за те, що той заважає носити сигарети в Румунію, а потім спробували силою затягнути його в мікроавтобус.
Особи нападників встановлені, це мешканці Косівської Поляни, які вже затримувалися за контрабанду сигарет, але відбулися звичайним штрафом. Як відомо, в Україні за часів Януковича контрабанда була декриміналізована, за неї передбачена тільки адміністративна відповідальність. Після жорсткого курсу на мінімізацію контрабанди на Закарпатті це вже не перший випадок погроз і прямого насильства щодо прикордонників із боку місцевих контрабандистів. Нападники затримані, відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків). 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах