15:22 2.082016

Нові подробиці скандалу в пологовому будинку Ужгорода. Відео

Події 1804

579f1eb33707e-------------------1На Закарпатті після пологів померла 21-річна породілля. Жінка пролежала у лікарні майже три тижні, й весь час стан її здоров’я лише погіршувався.

Чоловік розповідає, що вагітність тривала без проблем. Ситуація змінилася на останньому місяці – Світлана відчула різкий біль у животі і її шпиталізували в пологовий будинок. На 11-й день лікування жінці стало зле.

“Все лікарі чудово знали, що її нудило цілий день, пронос був. Казали, що так і має бути. Щоби щось зробити – вони нічого не зробили. Так, ходили, говорили: не переживайте, все буде добре”, – скаржиться чоловік померлої Михайло Слободський.

На схожі симптоми нарікали й сусіди по лікарняній палаті. “Жінка моя блює кожні п’ять хвилин, там зневоднення організму дуже страшне. Він нічого не зробив. Він навіть не підійшов і не подивився, що з нею. Він сидів у кабінеті. Я зайшов у кабінет, він навіть не вийшов і не підійшов до неї”, – твердить житель Ужгорода Юрій Бреньо. Каже, лише погрозами домігся уваги медика. Той призначив крапельницю – і його жінці полегшало.

Світлану ж просто із тяжкими симптомами повезли робити кесарів розтин. В операційній народилася цілком здорова донечка. Породіллі тим часом ставало дедалі гірше. У вкрай тяжкому стані Світлану доправили в реанімацію. Там вона померла на третій день. Паталого-анатомічна експертиза засвідчила, що причина смерті – гепатит та ниркова недостатність. Це стало справжнім шоком для рідних. Адже жодне з обстежень під час вагітності на такі недуги не вказувало.

“Я думаю, що це наш пологовий будинок. Вони припустилися помилки. Це халатність лікарів. Я би хотіла справедливості. Бо на цьому місці будуть інші дівчата. Треба це припиняти”, – каже тітка померлої Ганна Костевка.

У пологовому Ужгорода головний лікар терміново пішов у відпустку. Заступник, посилаючись на зайнятість, зустрітися з журналістами відмовилася. Тим часом родичі загиблої породіллі та тієї, що вижила, написали скаргу на лікарів. Зараз у закладі триває службова внутрішня перевірка.

“Сьогодні говорити про халатність чи неправильні дії з боку покійної я ще не можу. Можна припускати будь-що, але розслідування встановить всі факти”, – твердить начальник Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Володимир Маркович. З’ясовує всі обставини і поліція. Там відкрили кримінальне провадження за фактом смерті породіллі через неналежне виконання професійних обов’язків медиками.

А овдовілий Михайло і його маленька донечка вчаться жити вдвох. Чоловік уже навчився годувати, колисати та сповивати доню.

Відео

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах