64874
09:18 22.112019

Ужгородські поліцейські розслідують майже 30 випадків шахрайств

Події 1590

Слідчі Ужгородського відділу поліції встановлюють обставини справ, стосовно яких розпочато майже 30 кримінальних проваджень за статтею 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Більшість зареєстрованих фактів пов’язані з інтернет-покупками чи купівлею-продажем товарів через соціальні мережі. Кілька випадків стосуються телефонних дзвінків від осіб, які представляються працівниками банку і просять повідомити персональні дані, паролі, пін-коди банківських карток тощо.

Аби не стати жертвою шахраїв, поліцейські звертаються до громадян із проханням бути уважними та дотримуватися таких необхідних правил:

– не повідомляйте інформацію про платіжну банківську картку (номер рахунку, паролі, пін-коди, термін дії платіжних карток, кредитні ліміти, персональні дані) через Інтернет-мережу або по телефону;

– для оплати товарів використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом вартості товару;

– необхідно використовувати сайти тільки перевірених інтернет-магазинів;

– в разі отримання вами телефонного дзвінка від псевдо-працівників банків або осіб, які називають себе працівниками поліції і вимагають грошові кошти, в жодному разі не повідомляйте свої персональні дані, інформацію про платіжну – банківську картку та не перераховуйте нікому грошові кошти, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах