64713
10:37 18.112019

Працівники Держекоінспекції у Закарпатській області інформують про порушення

Події 3396

  1. В ході планової перевірки на дотримання вимог природоохоронного законодавства, на території ПАТ «Закарпатнерудпром», працівниками Держекоінспекції у Закарпатській області було встановлено ряд порушень.

В частині охорони атмосферного повітря: виявлено не враховані стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (колонка заправки автомобілів), об’єкт який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря, не взято на державний облік.

В частині поводження з відходами: первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються не ведеться, показник загального утворення відходів (Пзув) не визначено, декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118 не подано.

Крім того, в ході перевірки було виявлено, те що інформація про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) за встановленою формою не подається, а контроль за станом місць розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп не здійснюється.

За результатами перевірки посадову особу притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 82 а також ст.78 КупАП, та винесено постанову у вчиненні адміністративного правопорушення ст.82 КуаАП на загальну суму 0,986 тис. грн., та видано припис для усунення порушень.

  1. З метою здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами органами місцевого самоврядування, належного виконання п. 4.1 розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації № 135 від 06.03.2019 “Про благоустрій населених пунктів, проведення акції “Закарпаттю чисте довкілля”, місячника “Чисті узбіччя” та встановлення єдиного санітарного дня з очищення території області” та відповідно до листів Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, надісланих на адреси сільських рад щодо вжиття відповідних заходів для ліквідації несанкціонованих звалищ відходів, розміщених вздовж берегів річок, Інспекцію в період з 30 жовтня по 7 листопада проведено позапланові перевірки на територіях Королівської, Веряцької, Чепівської сільських рад Виноградівського району та Греблянської сільської ради Іршавського району. В ході проведених перевірок встановлено тільки часткове прибирання звалищ ТПВ, виявлено значну кількість стихійних місць скупчення твердих побутових відходів на територіях населених пунктів та в прибережно захисних смугах водних об’єктів. За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто голів 3 сільських рад та накладено адмінстягнення на загальну суму штрафів 0,765 тис. грн. З метою усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства, сільським голова вручено відповідні приписи.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах