62872
14:44 7.102019

На митному посту «Тиса» в українця вилучено стартовий пістолет

Події 2301

Сьогодні, 7 жовтня, громадянин України без дозвільних документів вивозив із України стартовий пістолет та набої до нього. Сталося це на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС, на який наш співвітчизник заїхав на автомобілі «Renault».

Для проходження митного контролю громадянин обрав «зелений коридор». Фактично це було його заявою про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі митної території.

Дотримуючись порядку переміщення товарів через митний кордон України та враховуючи ризики, працівники митного посту вивели транспортний засіб із «зеленого коридору» для проведення повного митного огляду. Відтак, у ніші передбаченій заводом виробником, біля переднього водійського крісла, працівники митниці виявили предмет, схожий на пістолет «Retay P114» та набої калібру 9 мм.

Дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю).

Наразі складено протокол та на підставі статті 511 Митного кодексу України товар, що є безпосереднім предметом порушення митних правил, вилучено, інформує Закарпатська митниця ДФС.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах