61662
15:21 10.092019

Викрадачу квадроцикла з Тячівщини призначили «умовне» покарання

Події 1969

Прокуратура Закарпатської області оскаржила вирок Тячівського районного суду стосовно 22-річного мешканця с. Руське Поле Тячівського району, якого визнано винним у крадіжці та незаконному заволодінні транспортним засобом, які поєднані з проникненням у житло (ч.3 ст.185 КК України та ч.2 ст.289 КК України) в частині призначеного судом «умовного» покарання.

У ході судового слідства прокурором повністю доведено вину обинуваченого в злочинах, які йому інкримінувались.

Так, закарпатець, у березні 2018 року проник до приватного будинку, звідки викрав рушницю та деякі інші речі. В подальшому, вже у липні того ж року, молодик викрав квадроцикл із приватного будинку іншого потерпілого.

Обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 5 років позбавлення волі за ч.2 ст.289 КК України та до 4 років позбавлення волі за ч.3 ст.185 КК України, при цьому, на підставі ст.75 КК України, судом звільнено обвинуваченого від відбування покарання із встановленням іспитового строку терміном на 2 роки без конфіскації майна.

У апеляційній скарзі прокуратура наполягає на тому, що призначене покарання не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, а визнання ним вини під тиском беззаперечних доказів, свідчить про його спробу уникнути справедливого покарання.

Крім того, судом не застосовано додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Відтак, прокуратура Закарпатської області просить ухвалити новий вирок відповідно до якого, на підставі ст. 70 КК України, призначити обвинуваченому остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах