59164
11:33 17.072019

Виборчі баталії по-закарпатськи або як завадити опоненту перемогти. Фото, Відео

Події 5344

Цікавим видався понеділок на Закарпатті, адже політична гра тут сягнула небачених досі масштабів. Ранок розпочався з обшуків у помешканнях кандидатів в народні депутати чи приближених до них осіб, які тривали одразу в декількох районах області.

Так, працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції та Головного слідчого управління Нацполіції шукали та вилучали докази щодо підкупу виборців: документи або записи на яких зафіксовані відомості про злочинну діяльність осіб, які начебто здійснюють вплив на виборців; комп’ютерну техніку та мобільні пристрої; копії особистих документів.

Нам вдалося поспілкуватися з одним із потерпілих, депутатом Закарпатської обласної ради Карлом Резешем. До його будинку в селі Дюла, Виноградівського району з самого ранку явилися озброєні правоохоронці та показали ухвалу Печерського районного суду міста Києва на проведення обшуку. Почувши про таке, жителі села та навколишніх населених пунктів одразу прийшли до будинку депутата та висловили свою підтримку – їх на подвір’ї було близько сотні.

Сам Карло Резеш розповідає, що протягом трьох годин у його будинку проводили обшук, оглянули всі кімнати, але звісно нічого не знайшли, за винятком декількох папірців з його та записами дружини щодо ведення господарства – вони ніякого відношення до політики чи виборів не мають. Крім того, перевірили й документи на мисливську зброю та вилучили мобільний телефон. Опісля правоохоронці склали акт і лише тоді запустили його сина разом з адвокатом.

Такі дії по відношенню до своєї персони пан Карло пов’язує з майбутніми виборами, адже він, як член угорської громади краю, активно підтримував кандидата по 73 округу, Василя Брензовича.

«Ми провели плідну виборчу кампанію і знаючи, що представники угорської громади завжди голосують компактно і за своїх, наші опоненти вирішили нас залякати. Але нас ніхто не залякає, як би не намагалися. Тим більше саме ті люди, які займаються підкупом виборців! В угорських селах ніколи такими справами не займалися ми завойовуємо підтримку своїми хорошими справами, а не грошима», – наголосив депутат.

Підтримати Карла Резеша прийшов й Іштван Добша, голова молодіжної організації «КМКС». Він висловив своє обурення від ситуації, що склалася та зауважив, що пан Карло чесна та порядна людина, яка завжди готова допомогти.

«КМКС разом з Демократичною спілкою угорців Закарпаття завжди вели відкриту та прозору політику, тому ці події сприяють тільки залякуванню, жодним чином не чесній політиці», – додав Іштван Добша.

Під час обшуків у помешканні пана Карла знаходилася його двоюрідна сестра, пані Іда, разом з чоловіком. Вона назвала ситуацію схожою на початок громадянської війни, адже подібне їй доводилося бачити хіба-що у фільмах: «Це було жахливо… Ми щойно прокинулися, я подивилася у вікно і побачила озброєних людей, що йдуть до будинку. До того ж, всі вони були озброєні ледь не до зубів».

Зі слів пана Карла та його сестри, вони намагалися проводити відеофіксацію подій, однак правоохоронці «порадили» це не робити, інакше забрали б телефони. Уже на п’ятницю, 19 липня, призначили судове засідання, на яке депутата зобов’язали з’явитися. До чого призведуть такі дії нової влади – побачимо незабаром.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини