570
19:52 12.042016

Жорстоке вбивство двох студентів з Індії

Події 2172

Ранок 10 квітня на Закарпатті став одним із найжахливіших за останні місяці. Резонансу набула справа, пов’язана з подвійним убивством та замахом на вбивство студентів із Індії.

1

Третьокурсники медичного факультету проживали в орендованому будинку по вулиці Щедріна. Напередодні вони, ймовірно, влаштували застілля, про що свідчать пляшки з-під алкогольних напоїв. До хлопців завітали місцеві знайомі. Як повідомляє поліція, тимчасові господарі та закарпатці знали одні одних і спілкувалися не вперше. Що спричинило непорозуміння в компанії, з’ясовують слідчі, але двох жителів Індій було жорстоко вбито, а третього важко поранено. Тіла іноземців виявив сам власник будинку, який і викликав поліцію. На місце злочину виїхала експертна група, котра зафіксувала смерть двох студентів, а третього із численними травмами було госпіталізовано.

Іван Курах, головний лікар Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, розповів «Карпатському об’єктиву»: «10 квітня о 4.30 бригада швидкої допомоги доставила важко пораненого невідомого громадянина Індії. Молодий чоловік перебував у сильному шоковому стані, мав численні колото-різані рани обличчя, шиї, голови, верхньої половини тулуба. Його відразу помістили в реанімаційне відділення, провели протишокову терапію, обробили рани. Наразі пацієнт знаходиться на лікуванні в хірургічному відділенні в стані середньої важкості. Треба врахувати, що, крім колото-різаних ран, наявні досить сильні побої, хоча чоловік міцної статури. Хворому надана вся необхідна медична допомога, відведено окрему палату, а також обмежено доступ у відвідуванні».

Правоохоронці миттєво відреагували на ситуацію та вжили заходів із розшуку та затримання злочинців. Двоє, чоловік і жінка, рухалися в напрямку кордону зі Словаччиною. Завдяки чітким злагодженим діям працівників патрульної поліції, Ужгородського відділу поліції, управління карного розшуку, слідчого управління із прикордонниками Чопського прикордонного загону, які за допомогою тепловізорів змогли відстежити пару в лісосмузі, зловмисників було затримано. Ними виявилися 24-річний мешканець Ужгородського району та 20-річна жінка з Перечинщини. Серед їхніх особистих речей правоохоронці знайшли закривавлений кухонний ніж – знаряддя вбивства, три паспорти, що належали громадянам Індії, та особисті речі вбитих і постраждалого іноземців: планшети, телефони, ноутбук. Закривавлений одяг затриманих жителів Закарпаття також свідчив про скоєння тяжкого злочину. За словами працівників поліції, обоє перебували в неадекватному шоковому стані. Третього злочинця, 22-річного чоловіка, правоохоронці затримали на вулиці Баб’яка, що в Ужгороді. Під час огляду на його одязі, а також на руках та голові було виявлено плями бурого кольору, ідентичні з кров’ю.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області повідомила, що підозрювані під час допиту дали покази. Ужгородська місцева прокуратура оголосила двом чоловікам та жінці про підозру в умисному вбивстві (п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15-п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України та ч. 4 ст. 187 КК України). Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Санкція згаданих статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

«Карпатський об’єктив» зустрівся з представником студентів із Індії. Пан Балкарн глибоко вражений жорстокістю, з якою вчинено злочин. Він попросив із розумінням поставитися до трагедії й не турбувати запитаннями, але розповів, що очікується прибуття родичів загиблих та постраждалого хлопців. Про випадок був повідомлений посол Індії в Києві, який також має приїхати в Ужгород. Пан Балкарн розповів і про акцію пам’яті за вбитими земляками.

Увечері, 11 квітня, студенти та всі небайдужі зібралися перед сходами медичного факультету, щоб віддати шану своїм молодим друзям. Із фотографіями загиблих та плакатами мовчазною колоною вони пройшли липовою алеєю міста до Театральної площі. Провівши там декілька хвилин, студенти так само повернулися до будівлі медфаку. Ті, хто знав померлих, виступили перед присутніми з промовами, в яких згадувалися найкращі якості хлопців, їхні захоплення, моменти з життя. Акція завершилася хвилиною мовчання та запаленням десятків свічок і лампадок на сходах до будівлі медичного факультету.

Марія КЕСЛЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини