558
08:45 13.042016

Торік закарпатці "нагазували" на 4,3 мільйони гривень збитків

Події 1670

 

Протягом 2015 року фахівцями ПАТ «Закарпатгаз» виявлено понад 350 крадіжок дороговартісного природного ресурсу населенням та підприємствами компобуту, чим товариству заподіяно понад 4,3 млн. гривень збитків. З них більш ніж 3,2 млн.гривень відшкодовано з залученням правоохоронних органів та судів.

 лічильник

До яких тільки ноу-хау не вдаються спритники поживитися чужим добром задарма! Так, у квітні минулого року відділом економічної безпеки ПАТ «Закарпатгаз» в супрязі зі службою внутрішньобудинкових мереж Виноградівського УЕГГ було виявлено крадіжку газу в приміщенні Виноградівської райсанепідемстанції шляхом незаконного під’єднання гумового рукава до газопроводу з підведенням його до котла перед вузлом обліку газу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження…

– Як гласить народна мудрість: нема нічого закритого, що рано чи пізно не відкриється, – констатує начальник відділу економічної безпеки товариства Ігор Свадеба. – Вже з початку поточного року нами виявлено понад 50 крадіжок голубого палива на майже 78 тисяч гривень. До яких би способів поцупити природний газ не вдавалися зловмисники, які б засоби не залучали – у фахівців ПАТ «Закарпатгаз» завжди вистачить професіоналізму й наполегливості викрити злочинні дії й відшкодувати кошти за незаконно привласнене.

 Якщо в минулому році про себе як про «лідера» крадіжок природного газу заявляла Виноградівщина, то цьогоріч «пальму першості» перехопила Мукачівщина. Відділ економічної безпеки ПАТ «Закарпатгаз» спільно з відділом обліку Мукачівського УЕГГ нещодавно виявили в одного зі споживачів міста самовільно замінений вузол обліку та лічильник, номер якого не відповідав занесеному в базу даних «Газоліна». Також було помічено втручання в конструкцію внутрішнього газопроводу, що давали змогу споживати природний газ безобліково, а саме: було вварено перемичку між вхідним і вихідним газопроводом перед вузлом обліку. Ще один – зовсім свіжий – факт крадіжки було викрито під час обстеження житлового будинку в с. Ракошино на Мукачівщині. Скоєно його з застосуванням несанкціонованого газопроводу, змонтованого шляхом під’єднання гумового шлангу до різьбового з’єднання у місці механічного роз’єднання. Під’єднання здійснено поза вузлом обліку. Зазначений шланг через отвір у стіні заходив у будинок…

Наразі встановлюються суми заподіяних в обох випадках збитків, після чого матеріали справ будуть скеровані до правоохоронних органів.

Довідка: Протягом 2014 року підприємства компобуту та населення Закарпаття скоїли 485 крадіжок голубого палива, якими заподіяли «Закарпатгазу» понад 1,5 млн. гривень збитків. Наразі всі вони відшкодовані.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах