54494
13:53 22.042019

Під час вихідних на Закарпатті було ліквідовано 28 пожеж сухої трави

Події 2099

На Закарпатті продовжує горіти суха трава та чагарники. Так, упродовж минулої суботи-неділі на території області виникло 44 пожежі, 28 з яких – це загорання сухої трави та чагарників на відкритій території. Двічі за вихідні вогонь загрожував лісовим масивам краю, однак вправність лісників та вогнеборців запобігли розповсюдженню полум’я на лісові насадження. Всього з початку 2019 року в області зафіксовано 984 такі пожежі.

Наразі, таким загоранням сприятиме й синоптична ситуація в краї. Адже, найближчої доби 23 квітня, в низовинних та передгірних районах Закарпатської області збережеться надзвичайна (5-й клас) пожежної небезпека, тож для виникнення загорання достатньо буде найменшої іскри.

Звісно, причиною таких загорань найчастіше стають банальна людська недбалість та славнозвісні «вогняні прибирання». Закарпатці продовжують масово спалювати сміття й суху рослинність, прибираючи в себе на городах та полях, при цьому абсолютно забуваючи про наслідки таких пожеж. Нерідко, спалювання сухостою призводить до руйнування родючого шару ґрунту, загорань у лісових масивах, знищення майна та значної шкоди довкіллю. Та найголовніше – у подібних пожежах травмуються або ж навіть гинуть самі винуватці пожеж.

Запобігти подібним пожежам просто – для цього людям варто хоча б мінімально стежити за власною поведінкою. Наприклад, кермуючи автомобілем, не викидати у вікно недопалок. На перший погляд здається, що це дрібниця. Але одна тліюча цигарка може призвести до загорання рослинності площею в кілька гектарів, яке пожежники ліквідовуватимуть протягом багатьох годин.

Також людям слід бути обережними при облаштуванні власної присадибної ділянки або дачі. У жодному разі громадянам не слід спалювати суху траву, опале листя й сміття, а також не дозволяти робити цього дітлахам. Побутові відходи мають бути вивезені спеціальними службами. Що ж стосується сухої рослинності, то її варто не спалювати, а складати в ями для компостування. Тоді до вашої оселі не завітає страшний гість – некерована вогняна стихія, а наслідки від її господарювання можуть бути непередбачуваними, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах