54418
17:38 19.042019

Правоохоронці попереджають закарпатців про наслідки спалювання сухої трави

Події 3165

Працівники поліції Мукачева та співробітники Управління ДСНС у Закарпатській області попереджають громадян щодо заборони спалювання сухої трави, чагарників та сміття.

Останнім часом на території області почастішали випадки пожеж через необережне поводження з вогнем під час спалювання сухої трави та відходів. З цього приводу сьогодні, 19 квітня у адмінбудівлі Мукачівського відділу поліції відбулася робоча зустріч начальника сектору превенції, інспекторів УДСНС в Закарпатській області та представника центру пробації. Мета зустрічі-провести роз’яснювальну роботу серед населення, щодо попередження та недопущення фактів самовільних підпалів рослинності, її залишків та сміття.

З метою недопущення подібних випадків працівники поліції та рятувальники проводитимуть спільні рейди на виявлення паліїв правопорушників та притягення їх до відповідальності.

За порушення вимог чинного законодавства до порушників застосовуватимуться відповідні заходи впливу. Поліція попереджає громадян, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність та у складних випадках і кримінальну.

Поліція та рятувальники закликають мукачівців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється розводити багаття поблизу сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Правоохоронці закликають громадян не спалювати суху траву, листя та іншу рослинність. Кожен такий підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах