52557
22:05 13.032019

На Закарпатті проведено круглий стіл з питань міжнародного співробітництва у розслідуванні кримінальних проваджень

Події 1822

Сьогодні, 13 березня 2019 року на Закарпатті проведено круглий стіл, основною темою якого були питання міжнародної співпраці у кримінальному провадженні.

Захід організований Генеральною прокуратурою України та прокуратурою Закарпатської області за сприяння Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

У роботі круглого столу взяли участь представники прокуратур Румунії, Словаччини та Угорщини, Генеральної прокуратури України,  регіональної та місцевих прокуратур Закарпаття, представники територіального управління  ДБР, розташованого у місті Львові, а також представники правоохоронних органів регіону: служби безпеки України у області, нацполіції краю, Закарпатської митниці ДФС, Чопського та Мукачівського  прикордонних загонів.

Відкриваючи зібрання, очільник регіональної прокуратури наголосив, що налагодження робочих контактів, це основна мета даної зустрічі. Адже саме спільними зусиллями правоохоронних органів країн, що межують, можна побороти транснаціональні злочини.

В ході зустрічі присутніми обговорено низку актуальних питань міжнародного співробітництва, у т.ч. стан взаємодії України з Угорщиною,  Словацькою Республікою та Румунією у сфері надання правової допомоги у кримінальних провадженнях,  протидію транснаціональній злочинності та незаконному переміщенню товарів через митний кордон.

Представники прокуратур іноземних країн, також поділились власним досвідом діяльності спільних слідчих груп, який, в умовах сьогодення, є найбільш прогресивним і дієвим заходом подолання транскордонної злочинності.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах