52132
20:41 5.032019

На Закарпатті відбулось спеціальне об’єктове навчання з питань цивільного захисту

Події 1811

Сьогодні, 05 березня, на території одного з підприємств Мукачівського району відбулись спеціальні об’єктові навчання. Вони є завершальним етапом та своєрідним підбиттям підсумків трирічного періоду підготовки з питань цивільного захисту працюючого населення суб’єктів господарювання.

Головна мета сьогоднішніх навчань – вдосконалення методів узагальнення та аналізу даних про обстановку, що виникла під час надзвичайної ситуації; надання практики з проведення й розрахунків підготовки оперативної обстановки та обґрунтованих пропозицій для прийняття рішень; вміння своєчасно доводити завдання до виконавців, а також здійснювати контроль за їх виконанням; практичне вирішення прийомів і способів проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

У заході взяли участь: Віктор Мікулін, заступник голови Закарпатської ОДА, Володимир Ціцей, перший заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області, керівництво підприємства та інші поважні гості.

За легендою, під час повсякденної діяльності підприємства через механічне зношення залізничної цистерни, що використовується для перевезення зріджених вуглеводневих газів «Пропан-Бутан», відбулась її розгерметизація із подальшим розливом зріджених вуглеводнів по території технічної зони. Врезультаті цього виникає загроза займання з подальшим вибухом, що може призвести до розповсюдження пожежі на всю територію підприємства та до людських жертв і знищення матеріальних цінностей.

Після отримання інформації, черговий диспетчер інформує про аварію відповідальних посадових осіб, вмикає систему оповіщення та повідомляє про подію аварійно-рятувальні служби та чергового органу виконавчої влади. На підприємстві відбувається засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій та евакуація персоналу.

На місці виникнення аварії припиняється виробнича діяльність, проводиться його огородження та здійснюється контроль рівня загазованості. Члени добровільної пожежної команди, що прибувають на місце, розгортають робочу рукавну лінію з комбінованим стволом для подачі розпиленого водяного струменя до осередку аварії з метою осаджування хмари газу. Також працюють стаціонарні лафетні установки задля охолодження цистерн та запобігання виникнення пожежі. Інші члени пожежної команди проливають піною залізничну колію під цистернами та місця зчеплення вагонів для запобігання виникнення джерела запалювання.

Розгортається штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації із залученням необхідних сил і засобів. На місце прибувають підрозділи ДСНС, які після проведення розвідки, використовуючи наявні сили та засоби, подають вогнегасні речовини для локалізації та ліквідації джерел загорання. Група радіаційного та хімічного захисту проводить розвідку місця аварії, визначає зону загазованості та здійснює аварійні роботи щодо герметизації місця пошкодженої цистерни за допомогою аварійно-рятувального обладнання.

Також відпрацьовувалась умовна ввідна щодо надання домедичної допомоги потерпілому, адже під час проведення аварійно-рятувальних робіт один з членів добровільної пожежної команди травмувався.

Тренування пройшли на належному рівні. А по закінченню були проведенні спільні обговорення, де було проаналізовано правильність дій керівного складу підприємства та кожного працівника, який брав участь у навчанні, та визначено заходи, які у подальшому сприятимуть підвищенню професіоналізму персоналу при ліквідації аварії техногенного характеру.

У ДСНС України Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини