49565
19:55 16.012019

Культурі безпечної життєдіяльності селян вчили рятувальники Закарпаття

Події 1375

Рятувальники продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Закарпаття. Так, 16 січня фахівці Тячівського районного відділу спільно з активом села, представниками правоохоронних органів та соцзахисту провели просвітницький захід в с. Руське Поле, що на Тячівщині.

Захід почався в приміщенні сільської ради, де працівники ДСНС поінформували присутніх про стан з пожежами на території району та надали методичну допомогу в організації навчання населення правилам пожежної безпеки на робочому місці та за місцем проживання селян.

Далі здійснили подворовий обхід житлового сектора, під час якого розповідали краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдова група акцентувала свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення, адже питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місті. Не забули і про заклади торгівлі, де відвідувачам нагадали про небезпеку та причини отруєння чадним газом.

А рятувальники Ужгорода з аналогічною профілактичною акцією сьогодні навідалися до громади села Часлівці Ужгородського району. У розмовах з селянами окремий акцент робився на тому, що в краї спостерігається тенденція до збільшення пожеж саме через власну необачність громадян. Рятувальники доводили до відома людей правила пожежної безпеки в побуті; наголошували на правилах користування пічним опалення, газовим обладнанням та електоприладами; розповідали про випадки, коли вогонь забирав не лише нажиті статки громадян, а й їхні життя.

А для вихованців місцевого дошкільного навчального закладу працівники ДСНС провели невеликий пожежний лікнеп. У доступній формі дітлахам розповіли, як не допустити пожежі вдома та що робити, якщо вогонь все ж охопив помешкання. Увага малечі акцентувалася на тому, що причиною пожеж іноді стають дитячі пустощі із запальничками та сірниками. Також усі дошкільнята нагадали для себе номер, за яким треба негайно дзвонити у випадку виникнення пожежі, – 101.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини