47466
18:12 26.112018

11-річна школярка з Рахівщини врятувала з вогню чотирьох дітей

Події 1904

Шістьох людей було врятовано на пожежі, що сталася в житловому будинку у с. Кобилецька Поляна Рахівського району вночі 25 листопада. Лише завдяки оперативним та злагодженим діям місцевого населення та 11-річної доньки власників помешкання, трагедії вдалося уникнути, повідомляє “Карпатському об’єктиву” У ДСНС України у Закарпатській області.

На час виникнення пожежі, в будинку знаходилося п’ятеро дітей та їхній родич, який через хворобу важко пересувався. Батьки ж того дня поїхали у справах до райцентру.

Ввечері, коли діти вже вкладалися спати, найстарша з дітей, 11-річна Соня відчула запах горілого, що доносився із сусідньої кімнати. Відкривши двері, вона зрозуміла, що горить їхня дерев’яна хата. Багато часу для роздумів у дівчинки не залишалося, а головне дитина не розгубилася та почала діяти. Усвідомивши, що вогонь вже відрізав шлях до виходу з помешкання, Соня негайно почала проводити евакуацію своїх братиків і сестричок через вікно.

Після того як усі неповнолітні, наймолодшому лише виповнилося два роки, опинилися в безпеці дівчинка і сама вискочила на свіже повітря. На той час пожежу вже помітили односельці: одні телефонували рятувальникам, а інші поспішали дитині на допомогу. Соня повідомила сусідів, що всередині будинку ще залишився їхній родич.

На його порятунок кинулися місцеві жителі Богдан Либавка та Іван Табака. Чоловіки швидко зайшли в будинок, відшукали його та винесли на свіже повітря. Далі Іван Табака власним автомобілем доправив дітей до місцевої дільничної лікарні. На щастя, медичної допомоги діти не потребували, і до приїзду батьків знаходилися в теплі та під наглядом лікарів.

Пожежу ліквідували вогнеборці державного пожежно-рятувального поста смт Великий Бичків, а також місцевої пожежної команди цього населеного пункту. Також активну участь у гасінні брали й місцеві жителі.

Причину займання встановлюють правоохоронні органи. Вогнем знищено дах та дерев’яні стіни на площі 66 м2.

 

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах