45166
22:02 11.102018

За 9 місяців 2018 року до прокуратури Закарпаття надійшло більше 4,6 тис звернень громадян

Події 2778

Упродовж 9 місяців 2018 року до органів прокуратури області надійшло 4652 звернення, з них майже 2,3 тис. вирішено по суті, в тому числі 65 – від народних депутатів України. 57 звернень визнано обґрунтованими та задоволено.

prokuratyra

З вирішених переважають звернення з питань досудового розслідування –  69% , з яких більшість на дії і рішення слідчих поліції – 23%, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді  вирішено 42 звернення.

Нагадуємо, що з набранням чинності 30 вересня 2016 року статті 131-1 Конституції України, органи прокуратури не мають можливості здійснювати представництво інтересів громадян в суді. Однак, громадяни продовжують направляти до органів прокуратури звернення щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже  не входить до повноважень органів прокуратури.

Так, за відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях,  упродовж 9 місяців 2018 року майже кожне друге скеровано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Крім того, значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян. Так, наособистому прийомі прийнято 1743 громадян, з яких керівниками прокуратур – 254. Прокурором області прийнято на особистому прийомі 121 особу. Забезпечується також прийом осіб, які перебувають в установі відбування покарань. З метою здійснення прийому громадян за місцем їх проживання, керівником та його заступниками  здійснено виїзди до 11 районних центрів області.

Хотілося б вкотре наголосити, що під час звернення на особистий прийом громадянин має пред’явити документ, що посвідчує його особу, а у разі представництва ним інтересів інших осіб, у тому числі здійснення їх захисту, – також документи, що підтверджують відповідні повноваження.

Першочергово проводиться особистий прийом громадян, яким присвоєно звання Герой України, Герой Радянського Союзу, Герой Соціалістичної праці, нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні, інвалідів Великої Вітчизняної війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», учасників бойових дій та осіб, нагороджених медаллю (нагрудним знаком) «Ветеран прокуратури України».

Керівники органів прокуратури приймають громадян за зверненнями, у задоволенні яких відмовлено їх заступниками, або у разі оскарження їх дій чи рішень.

Заступники прокурора області – за зверненнями, вирішення яких відноситься до їх компетенції, згідно з розподілом обов’язків.

Особистий прийом припиняється у разі звернення громадян, які перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння або поведінка яких створює небезпеку для оточуючих, у тому числі для  працівників органів прокуратури. За потреби вживаються заходи відповідно до вимог чинного законодавства.

Прокуратурою області і надалі вживатимуться заходи до покращення роботи з розгляду звернень та  особистого прийому громадян,  представників державних і громадських організацій у правовому полі.

 

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини