41022
16:03 22.072018

Закарпатські оператори лінії «102» отримали сертифікати Координатора проектів ОБСЄ в Україні. ВІДЕО

Події 1988

В Ужгороді завершився тренінг з реагування на звернення осіб, постраждалих від гендерно зумовленого насильства для операторів лінії «102». По завершенню навчань, учасникам вручили відповідні сертифікати.

37423480_660683377641342_428689056705019904_o

Протягом кількох днів у Головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області проходили навчання для операторів лінії «102». Під час теоретичного та практичного курсів, правоохоронців ознайомили з практикою спілкування з громадянами, яка вже впроваджена та діє у Європі. Головний акцент зробили саме на допомозі особам, що постраждали внаслідок гендерно зумовленого насильства.

Операторам «102» розповіли про новації, які сьогодні впроваджує Нацполіція, та порадили, як полегшити процес спілкування з громадянами, для того щоб скоротити час реагування на проблему заявника.
На Закарпатті навчання проходили для 31 оператора «102». Поліцейські кажуть, що готові працювати по-новому.

За сприяння координатора проектів ОБСЄ, представників громадської організації «Ла Страда-Україна» та Нацполіції України, закарпатські оператори лінії «102» ознайомилися з нововведеннями та удосконалили свої навички спілкування з громадянами. Аналогічні тренінги вже пройшли у Маріуполі та Львові. Надалі їх проведення заплановане і у інших областях країни. Заняття показали, що поліція рухається у правильному напрямку.

«Ці тренінги спрямовані на підвищення кваліфікації операторів. Ми прагнемо, щоб диспетчери, які першими контактують з заявником, могли надати йому кваліфіковану правову та психологічну допомогу. Приємно, що результат від цих тренінгів – очевидний. Завдяки навчанням покращується процес спілкування операторів з громадянами та якість надання ними кваліфікованої допомоги», – зазначив головний інспектор ДОАЗОР Національної поліції України Олексій Шаповалов.
На завершення навчань операторам лінії «102» вручили відповідні сертифікати, що підтверджують їх підвищення кваліфікації.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах