39816
20:10 27.062018

Закарпатські рятувальники провели просвітницькі акції для дітей

Події 1654

27 червня  в с. Вонігово Тячівського району на базі дитячого оздоровчого закладу “Берізка” пройшла акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”. Її провели працівники Тячівського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області.

0-02-05-df31ac2162234957bfa34ba3f542f0c778474413a1953d48dfd0ca67a6b2c1cd_c63788d2

Після навчальної тривоги, педагоги та діти зібралися на подвір’ї закладу, де на них вже чекали тячівські вогнеборці. Спочатку співробітники ДСНС ознайомили присутніх з пожежним автомобілем, на якому приїхали в гості, та наявним в ньому оснащенням. Кульмінацією стало гасіння умовної пожежі з демонстрацією роботи пожежного ствола, що може подавати компактні та розпилені струмені води.

Не забули рятувальники поспілкуватися з учасниками акції й на протипожежну тематику, звернувши особливу увагу на основні правила, яких потрібно дотримуватися, щоб вберегтися від вогняного лиха та наголосили на дотриманні правил безпечної поведінки під час перебування на природі, чи біля водойм. Окремо увага присутніх акцентувалася на алгоритмі дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Загалом захід пройшов цікаво й з користю для всіх учасників. Перед тим як попрощатися із дітьми, рятувальники надали друкований матеріал для розповсюдження серед підростаючого покоління та колективу закладу.

Напередодні аналогічний просвітницький захід пройшов і в с. Чумальово. Цього разу бійці 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів приїхали в гості до найменших мешканців населеного пункту – вихованців місцевого дошкільного навчального закладу.

Спочатку для малечі вони провели невеликий пожежний лікнеп. У доступній формі дітлахам розповіли, як не допустити пожежі вдома та що робити, якщо вогонь все ж охопив помешкання. Увага малечі акцентувалася на тому, що причиною пожеж іноді стають дитячі пустощі із запальничками та сірниками. Також усі дошкільнята нагадали для себе номер, за яким треба негайно дзвонити у випадку виникнення пожежі, – 101.

А далі вогнеборці продемонстрували дітлахам пожежно-рятувальний автомобіль і наявне в ньому обладнання, а також захисне спорядження бійців.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах