36898
11:54 26.042018

У кабінеті керівника Ужгородського міськрайонного суду знайшли «прослушку».

Події 1819

Головою суду виявлено факт проникнення невідомих осіб до Ужгородського міськрайонного суду.

Screenshot_1-43

Переглянувши відео з камер внутрішнього спостереження установи, оснащених функцією нічного бачення, вдалося встановити наступне. В неробочий час, приблизно опівночі, двоє осіб у масках зайшли до приміщення установи. По ходу слідування невідомих осіб до кабінету очільника суду чоловіки закривали камери відеоспостереження спеціальним механізмом.

В Ужгородському міськрайонному суді припускають, що проникнення відбулося за попередньою змовою із нацгвардійцями, на яких покладено обов’язок цілодобової охорони суду. До слова, слідів злому не виявлено.

Одразу після встановлення факту перебування сторонніх осіб в будівлі очільник суду Віктор Данко звернувся до правоохоронців. Слідчо-оперативна група виявила в робочому кабінеті Віктора Данка технічний пристрій негласного отримання інформації – «прослушку». Останній був вмонтований в розетку.

Тож з’ясувати яким чином особи потрапили в цілодобово охоронювану нацгвардійцями будівлю, ким ініційовано встановлення камер та безпосередніх виконавців завдання доведеться СБУ.

Більш того, в кабінеті Віктора Данка, знаходяться матеріали судових справ, в тому числі й тих, що містять таємну інформацію та приватні дані учасників справи. Факт проникнення має небезпеку витоку вказаних відомостей, повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах