36804
20:31 23.042018

Громаді с. Павшино повернули 227 га земелі

Події 1647

Прокуратура домоглась в суді скасування незаконного рішення державного реєстратора, яким з власності територіальної громади с. Павшино вилучено земельну ділянку площею 227 га вартістю 186 млн грн

aerop

За принципової позиції прокуратури області, Закарпатським окружним адміністративним судом, задоволено позовні вимоги Мукачівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Павшинської сільської ради до Мукачівської РДА, Державного реєстратора Мукачівського міськрайонного управління юстиції Закарпатської області, третя особа – Мукачівська міська рада про визнання протиправними дій та скасування рішення про їх державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Так, на підставі рішення державного реєстратора із власності територіальної громади с. Павшино вибула земельна ділянка площею понад 227га, нормативно грошова оцінка якої становить 186 млн грн, та яка була надана у постійне користування ММКП «Міжнародний аеропорт Мукачево».

Слід зазначити, що Павшинською сільською радою, рішень щодо скасування права постійного користування земельною ділянкою ММКП «Міжнародний аеропорт Мукачево» та надання погодження для оформлення права власності на вказану земельну ділянку за Мукачівською міською радою, не приймалось.

Відтак, прокуратурою доведено в судовому засіданні, що державний реєстратор нехтуючи вимогами чинного законодавства, минаючи встановлену законодавством процедуру, зареєстрував право власності на земельну ділянку за Мукачівською міською радою.

Наразі, за вказаним фактом слідчим відділом прокуратури Закарпатської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою чи службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Крім того, в Господарському суді Закарпатської області триває судовий розгляд щодо повернення вказаної земельної ділянки законному власнику – територіальній громаді с. Павшино.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді розшукали маленького хлопчика
16:55
На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси
16:27
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії
16:03
Відбувся чемпіонат Закарпаття з класичних шахів
15:45
Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку повномасштабної війни
15:31
Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади
15:11
Меморіальний парк села Чома ознайомлює школярів з життям древніх угорців
14:56
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який посеред вулиці пограбував чоловіка
14:38
У рідних стінах ужгородські «Карпати» досягли максимального результату
14:03
На Виноградівщині квітне величезна поляна диких орхідей
13:43
Всі новини