35821
10:53 29.032018

Адмінбудинок Ужгородського Поштамту залишиться у власності Укрпошти

Події 1597

Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні скарги Закарпатської дирекції ПАТ «Укрпошта» та прокуратури Закарпатської області та скасував незаконне рішення Господарського суду Закарпатської області від 20.11.2017 р. про відчуження з державної власності приміщення Ужгородського Поштамту.

post03

Апеляційні скарги були подані прокуратурою Закарпатської області в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України та Закарпатською дирекцією ПАТ «Укрпошта».

До цього суд першої інстанції визнав право власності на адмінбудівлю в центрі міста за Укртелекомом, ігноруючи наявні докази:

– адмінбудинок був закріплений за Укрпоштою ще з 1994 року та перебував у державній власності (підтверджується свідоцтвом про право власності, виданим у 2000 р.),

– в процесі корпоратизації Укрпошти адмінбудинок переданий державою Україна в особі Мінінфраструктури у власність ПАТ «Укрпошта»,

– приміщення адмінбудинку під літ. «А» ніколи не обліковувались на балансі Укртелекому, не перебували в його господарському віданні та не передавалися до статутного капіталу ПАТ «Укртелеком», повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба ПАТ «Укрпошта».

Наразі судом апеляційної інстанції скасовано рішення суду першої інстанції та ухвалено нове рішення на користь ПАТ «Укрпошта».

Тим самим, за дієвої участі ПАТ «Укрпошта» та прокуратури Закарпатської області в інтересах держави, попереджено незаконне відчуження з державної власності майна загальною площею 1117 кв. м. в центрі міста Ужгорода за адресою пл. Поштова, 3.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах