35759
11:32 27.032018

Перечинський ЛХК притягнуто до відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства

Події 2918

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області в кінці минулого року було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТДВ “Перечинський ЛХК”, відібрано проби стічних вод з випуску товариства та у контрольних створах водного об’єкту р. Уж вище та нижче випуску.

69-807968574

Тоді ж було встановлено, що суб’єктом господарювання здійснюється самовільне водокористування, не ведеться контроль за якістю води водного об’єкту у контрольних створах. Інструментально-лабораторними дослідженнями проб вод зафіксовано перевищення діючих ГДС забруднюючих речовин у випуску ТДВ “Перечинський ЛХК”. За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства Інспекцією видано припис, притягнуто посадову особу до адміністративної відповідальності за ст.59 КУпАП, розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок самовільного водокористування на суму 9146 гривень та виставлено претензію. Збитки відшкодовано товариством в добровільному порядку та в повному обсязі, повідомила «Карпатському об’єктиву» Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

В ході здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за станом виконання припису Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області встановлено, що ТДВ «Перечинський ЛХК» не забезпечено додержання нормативів ГДС, що є порушенням ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», не представлено протокол вимірювань складу та властивостей проб вод. За невиконання вимог припису відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП. Інспекцією проводиться розрахунок розмірів збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів за перевищення нормативів ГДС та буде пред’явлено претензію.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах